Snimak silovanja u izraelskom zatvoru zgrozio svijet: Oglasila se i Amerika

/ Komentari (14)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Na ovom počivaju sve doktrine cionista

Kontroverzni citati iz Talmuda „Jevreji se nazivaju ljudskim bićima, ali nejevreji nisu ljudi. Oni su zveri.” – Talmud: Baba mezia, 114b “Akum (nejevrej) je kao pas. Da, sveto pismo uči da se više poštuje pas nego nejevrej.” – Ereget Raši Erod. 22 30 “Iako je Bog stvorio nejevreje, oni su i dalje životinje u ljudskom obliku. Ne dolikuje Jevreju da ga služi životinja. Stoga će ga služiti životinje u ljudskom obliku.” – Midrasch Talpioth, str. 255, Varšava 1855 “Duše nejevreja potiču od nečistih duhova i zovu se svinje.” – Jalkut Rubeni gadol 12b „Iako ne-Jevrej ima istu strukturu tela kao Jevrej, oni se porede sa Jevrejem kao majmun sa čovekom.” – Schene luchoth haberith, str. 250 b “Ako jedete sa nejevrejima, to je isto kao i jesti sa psom.” – Tosapot, ****mot 94b „Ako Jevrej ima nejevrejskog slugu ili sluškinju koja umre, ne treba izražavati simpatije prema Jevreju. Trebalo bi da kažete Jevrejinu: „Bog će nadoknaditi 'tvoj gubitak', kao da mu je uginuo jedan vol ili magarac.” – Jore dea 377, 1 “Dozvoljeno je uzeti tijelo i život nejevreja.” – Sepher ikkarim III c 25 “Zakon je ubiti svakoga ko negira Toru. Kršćani pripadaju onima koji negiraju Toru.” – Coschen hamischpat 425 Hagah 425. 5 „Jeretik nejevrejin kojeg možete direktno ubiti vlastitim rukama.” – Talmud, Abodah Zara, 4b “Svaki Jevrej, koji prolije krv bezbožnika (ne-Jevreja), čini isto što i prinosi žrtvu Bogu.” – Talmud: Bammidber raba c 21 & Jalkut 772

Guest

Gade mi se zidovi. Zaboravili su šta su him u 2. svijetskom ratu radili. Fujjj od naroda!!!

Stroga zabrana

>>Gade mi se zidovi. Zaboravili su šta su him u 2. svijetskom ratu radili. Fujjj od naroda!!! ka Guest<< Njemačkim vojnicima u Drugom svjetskom ratu ovo je bilo strogo zabranjeno (stroga zabrana svih bludnih radnji).

Za Millera pitanje

Kad ste tako dosljedni i protiv silovanja zatvorenika , zasto ne procesuirate slucaj silovanja bosanske drzavljanke u Afganistanu koju ste mucili i mucite vec 16 godina i koja protestuje isprred ambasade ?

Na ovom počivaju sve doktrine cionista

istorija Talmuda I Između 2. i 5. stoljeća nove ere ove rabinske rasprave o Mišni zabilježene su u Jerusalimu, a kasnije u Babilonu (danas Al Hillah u Iraku). Ovaj zapis je kompletiran do 5. vijeka nove ere. Kada se Talmud spominje bez dodatnog pojašnjenja, obično se podrazumijeva da se odnosi na babilonsku verziju za koju se smatra da ima najveći autoritet. Rabin koji je najbliže povezan sa sastavljanjem Mišne je rabin Juda Ha-Nasi (približno 135-219 n.e.). Za njegovog života bilo je raznih pobuna protiv rimske vlasti u Palestini. To je rezultiralo velikim gubitkom života i uništenjem mnogih ješivota (institucija za proučavanje Tore) u zemlji. To ga je možda navelo na zabrinutost da je tradicionalno prenošenje zakona od rabina do studenta kompromitovano i da je možda bio dio njegove motivacije za preuzimanje zadatka da ga zapiše. Pored Talmuda, o njemu su napisani važni komentari. Najznačajniji od njih su rabin Shelomo Yitzchaki iz sjeverne Francuske i rabin Moses Maimonedes iz Kordobe u Španjolskoj. Živjeli su u 11. odnosno 12. vijeku. Obojica ova čovjeka su Jevreji poznata po akronimima na osnovu njihovih imena. To su Rashi i Rambam. Rambam je sastavio Mishneh Toru koja je daljnja destilacija kodeksa jevrejskog zakona i neki su je smatrali primarnim izvorom sam po sebi. Vrijedi spomenuti još jedno kodifikaciono djelo iz srednjeg vijeka. Ovo je Shulcan Aruch (položen sto) od Josepha Caroa koji je naširoko spominjan od strane Jevreja.

Na ovom počivaju sve doktrine cionista

Istorija Talmuda II Neki ortodoksni Jevreji smatraju da je deo svoje prakse da svaki dan proučavaju stranicu Talmuda. Ovo je poznato kao Daf Yomi, što je hebrejski izraz za stranicu dana. Tradicija je započela nakon prvog međunarodnog kongresa Svjetskog pokreta Agudath Yisrael u avgustu 1923. Predstavljena je kao sredstvo za zbližavanje jevrejskog naroda. To je predložio Rav Meir Shapiro koji je bio rav Lublina u Poljskoj. Sada je moguće proučavati Talmud online. Mišna (originalni usmeni zakon zapisan) podijeljen je na šest dijelova koji se zovu Sedarim, hebrejska riječ za naredbu(e). • Zera&#039;im (Sjeme), govori o zakonima o poljoprivredi, molitvi i desetinama • Mo&#039;ed (Festival), govori o suboti i festivalima • Nashim (Žene), govori o braku, razvodu i ugovorima – zakletvama • Nezikin (odštete), govori o građanskim i krivičnim zakonima, načinu rada sudova i nekim daljim zakonima o zakletvi • Kodashim (Svete stvari), govori o žrtvovanju i zakonima Hrama i zakonima o ishrani • Toharot (Čistoće), govori o zakonima ritualne čistoće i nečistoće. O ovom neki Jevreji u Izraelu su upitani o nekim stavovima izraženim u Talmudu, kao što su nejevreji nisu ljudi i da su bezvrijedni robovi Jevreja, odgovori su pomalo šokantni.

Demjan

>>Gade mi se zidovi. Zaboravili su šta su him u 2. svijetskom ratu radili. Fujjj od naroda!!! ka Guest<< Sta su HIM...sta ba HIM? Jesi isao u skolu HIM?|??

Tadija

Hebeš pravopis - zlo je zavladalo!

GDJE VI VIDITE SILOVANJE

nista se nevidi nista

Čuj

Ma molim te i amerika osudila taj čin silovanja,a šta su njihovi vojnici radili po Iraku ,Vijetnamu,Japanu,Koreji,Sjevernoj Africi ,karipskim državama,južnoj Americi nego klali,silovali i pljačkali,jer su ih tako trenirali da neprijatelje treba poniziti i uništavati im moral.

SVE JE LAZ

laz .......muslimani sami svoju djecu siluju

Nmh

Ovi zapadnjaci su dno dna vi treba da ucite od istocnih civilizacija koje su trajale prije Vas hiljadama godina

kamere mogu i da se ugase

cega snimak moze ga silovati i pred kamerom svi leze i ugasiti kameru sve je laz

SVE JE LAZ

Definitivno mi je najdraže i najljepše kad progutam sjeme pa kad mi razgali pluća i osvježi me tako da se sav uneredim od neke dragosti i meraka. Takvo zadovoljstvo je zaista neopisivo doživjeti, i ko nije probao i ne zna! Najnormalnije, preferiram muslimansko sjeme jer su oni daleko daleko bolji prangijaši od svih ostalih. Nakon toga odem kod moje krezave stare na kaficu pa sabiramo utiske, dok ja bacim još poneki nacionalističko fašistički komentar, a bogami onda ga odmah i samom sebi lajkam, jer je to, kad to uradim, zagarantovano mišljenje hiljada nas ovakvih, Kačavendinih srkača testisa. I još jednom, hvala vam do neba, braćo moja muslimani, i hvala bogu na vašem izdašnom sjemenu koje gutam svakog dana!!!

/ Najnovije