Snimak napada na Rusiju: Pogledajte udar na veliku rafineriju

4
Radiosarajevo.ba
Snimak napada na Rusiju: Pogledajte udar na veliku rafineriju
Foto: Printscreen / Snimak napada na rafineriju u Rusiji

Ruski sistemi protuzračne odbrane oborili su 75 ukrajinskih dronova preko noći, uključujući osam u blizini grada Tuapse na obali Crnog mora gdje se nalazi rafinerija ruske naftne kompanije Rosneft, saopćilo je rusko ministarstvo odbrane u ponedjeljak, 22. jula.

Četrdeset sedam dronova oboreno je iznad regije Rostov na jugozapadu Rusije, 17 iznad Crnog mora i Azovskog mora, osam iznad regije Krasnodar u kojoj se nalazi Tuapse te po jedna iznad regija Belgorod, Voronjež i Smolensk, objavilo je rusko ministarstvo na Telegramu.

Ministarstvo nije navelo jesu li njegovi odbrambeni sistemi uništili bespilotne letjelice niti je li napad uzrokovao ikakvu štetu.

Nova filmska pljačka u BiH: Lopovi odnijeli 1,6 miliona KM

Nova filmska pljačka u BiH: Lopovi odnijeli 1,6 miliona KM

Sergej Boiko, načelnik okruga Tuapse u Krasnodaru, objavio je na Telegramu da infrastruktura i stambene zgrade nisu oštećene.

Rafinerija nafte Tuapse, u vlasništvu naftne kompanije Rosneft, oštećena je u napadu ukrajinskim dronom, rekli su dužnosnici regije Krasnodar, prenosi Hina.

Krhotine bespilotne letjelice koju je oborila Rusija izazvale su požar u rafineriji koji je u međuvremenu lokaliziran, objavila je regionalna uprava na Telegramu.

Dodali su da nije bilo žrtava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije