Video iz evropske prijestolnice grijeha zgrozio Špance: Uzalud smo bili u karantinu?

Radiosarajevo.ba
Video iz evropske prijestolnice grijeha zgrozio Špance: Uzalud smo bili u karantinu?
Foto: Printscreen / Pijani Britanci u ljetovalištu Magaluf

Nakon video snimka pijanih Britanaca u ljetovalištu Magaluf, Španci strahuju da bi žrtva koju su podnijeli tijekom karantina mogla biti uzaludna, piše The Guardian.

Snimak pijanih britanskih turista kako plešu i skaču po automobilima na Majorci postala je viralna, a jedan je korisnik Twittera komentirao:

"Dijelovi Španije su u karaninu, starija populacija je zatvorena u domovima, svi nosimo maske na ulici, ali u Magalufu neodgovorni Britanci rade šta žele. To je sramotno".

Otočkim vlastima prijavljeno je najmanje 60 ilegalnih zabava, a zbog događanja u Magalufu i drugim ljetovalištima na Mallorki bilo je sukoba između lokalnih mještana i turista. Organizatorima takvih pijanki sada prijete kazne do čak 600.000 eura.

U Kataloniji i Andaluziji, ali i na Balearskim otocima, među kojima su i Mallorca i Ibiza, obvezno je nošenje maski na otvorenom , čak i u situacijama kada je socijalno distanciranje moguće provesti.

Nošenje maski i fizički razmak postali su pravilo za većina Španaca, koji su zgroženi prizorima neodgovornih, mladih turista koji se opijaju i tumaraju ulicama u velikim grupama, a niko od njih ne nosi masku.

Od februara se u Španiji zarazilo blizu 254.000 stanovnika, a zemlja je 21. juna otvorila granice i ponovo dopustila turistička putovanja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije