Smijenjeni direktor FBI htio pojačati istragu protiv Donalda Trumpa

Fena
Smijenjeni direktor FBI htio pojačati istragu protiv Donalda Trumpa
EPA / Ilustracija
Smijenjeni direktor FBI James Comey tražio je više resursa za istragu o vezama predsjednika SAD-a Donalda Trumpa s Rusijom, objavili su vodeći američki mediji istražujući veliku aferu koja je potresla Washington.

Trump je jučer iznenanada smijenio čelnog čovjeka savezne policijske agencije koja je započela opsežne provjere o vezama Trumpa s Rusijom i tvrdnjama da je imao tajni dogovor s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Odluka o smjeni mnoge je podsjetila na potez bivšeg predsjenika Richarda Nixona koji je uklonio istražitelja koji je vodio istragu u aferi Watergate.

Nove informacije koje su prenijeli svi vodeći američki mediji, uključujući i CNN navode, pozivajući se na dobro obavještene izvore, da je Comey nedavno zatražio dodatne resurse kako bi nastavio istragu. Comey je navodno zahtijevao više novca i osoblja za istragu o ruskom utjecaju na izbore na kojima je pobijedio Trump.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije