Slučaj u Njemačkoj: Umro zbog ecstasyja u šampanjcu

0
Hina
Slučaj u Njemačkoj: Umro zbog ecstasyja u šampanjcu
Foto: LINK group / Ilustracija

Pedesetdvogodišnji muškarac preminuo je pošto je u restoranu na jugu Njemačke pio pjenušac u koji je bio umiješan ecstasy, saopćilo je državno tužilaštvo.

Druge osobe koje su bile za istim stolom osjećale su se loše pošto su pile iz iste boce poslužene u subotu navečer u restoranu u Weidenu, u Bavarskoj.

Petorica muškaraca i tri žene u dobi od 33 do 52 godine prevezeni su hitno u bolnicu, gdje je 52-godišnjak preminuo tokom noći.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Državni tužitelj Gerd Schäfer rekao je da je toksikološka analiza pokazala da je pjenušac sadržavao visoku koncentraciju ecstasyja.

Državno tužiteljstvo u Weidenu vodi istragu za ubistvo iz nehata, za nanošenje povreda i za kršenje zakona o suzbijanju narkotika.

Istražitelji pokušavaju utvrditi kako, gdje i kada je droga dospjela u bocu s vinom i ko je imao informaciju o tome, rekao je Schäfer.

Pošto su pili pjenušac gosti su se grčili i vikali od bolova na tlu restorana, objavio je tamošnji radio. Sedam osoba primljenih u bolnicu nije u životnoj opasnosti.

Časopis Bild piše da je pjenušac bio u trolitrenoj boci iz koje su pili svi za stolom. Neki su odmah nakon prvog gutljaja primijetili hemijski i neobičan okus vina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije