Ilegalne zabave u Parizu: Kavijar, šampanjac i gozba bez maski

0
Radiosarajevo.ba
Ilegalne zabave u Parizu: Kavijar, šampanjac i gozba bez maski
FOTO: EPA / Ilustracija

Zbog ilegalnih zabava i večera koje su, prema pisanjima stranih medija, održane u Parizu, policija u Francuskoj pokrenula je istragu.

Ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin naredio je istragu kazavši da su takva okupljanja, koja krše restriktivne mjere uvedene radi suzbijanja koronavirusa potpuno neprihvatljiva.

Postoje sumnje da su na ilegalnim večerama i zabavama bili i neki francuski ministri, piše BBC.

Privatna televizijska stanica M6 na Twitteru je objavila potajno snimljen prilog, uz tekst kavijar, šampanjac, jelovnici vrhunskih kuhara i bez obaveze nošenja maske.

U prilogu neidentificirani muškarac tvrdi da je jeo u dva ili tri restorana s nekoliko ministara. Članovi vlade brzo su demantirali ove optužbe.

Podsjetimo, Francuska se trenutno nalazi u trećem lockdownu na nivou države. Video M6 prikazuje neimenovani privatni restoran u Parizu u kojem je gostima rečeno da mogu skinuti maske. Lokacija je tajna, roletne su spuštene.

Konobar novinaru na ulasku u restoran govori da tamo ljudi ne moraju nositi maske i kad tamo uđe, da više nema koronavirusa. Prema izvještaju televizije, jelovnik u ilegalnim restoranima stoji od 160 do 490 eura po osobi, piše BBC.

Kazne za kršenje mjera su godina dana zatvora i 15 hiljada eura zbog ugrožavanja života te 135 eura za svakog gosta zbog kršenja policijskog sata i jednako toliko zbog nenošenja maske.

Vladin glasnogovornik Gabriel Attal jučer je istaknuo da se ilegalne zabave i restorani istražuju već mjesecima te da je identificirano 200-tinjak osumnjičenih kojima prijeti teška kazna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije