Slučaj Harry Hofmann: Zašto je švicarska policija zahvalna kolegama iz BiH

Radiosarajevo.ba
Slučaj Harry Hofmann: Zašto je švicarska policija zahvalna kolegama iz BiH
Drska pljačka zlatare Harry Hofmann u centru Züricha zaprepastila je Švicarsku 20. februara 2016. godine. Trojica naoružanih pljačkaša ukrala su nakit čija se vrijednost procjenjuje na milione franaka i potom pobjegli u nepoznatom pravcu.

Intenzivna istraga Državnog tužilaštva Švicarske i Kantonalne policije Züricha dala je vrlo brzo rezultate: Već 11. marta 2016. uhapšen je jedan od pljačkaša u trenutku dok je putovao u Austriju.

Njegovim ispitivanjem došlo se do saznanja da su pljačku izvele osobe iz bivše Jugoslavije pa je švicarska policija zatražila pomoć kolega s prostora zapadnog Balkana.

Suradnja je bila uspješna: 24. augusta policija BiH uhapsila je 29-godišnjeg državljanina Srbije pod sumnjom da je učestvovao u pljački u zlatare.

Vlasti BiH pozitivno su odgovorile na zahtjev javnog tužioca Švicarske i prije nekoliko dana isporučile uhapšenog državljanina Srbije. Još uvijek traje potraga za trećim pljačkašem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije