PU / Švicarac pokušao opljačkati kiosk u Prijedoru: Radnici prijetio na engleskom jeziku

12. 07. 2017. u 13:34:00 Fena

Shares: 0

Državljanin Švicarske, koji je pokušao izvršiti razbojništva, ukrasi vozilo, a potom i torbu s novcem u Prijedoru uhapšen je i otkriven je njegov identitet.

Riječ je o osobi P. B. iz Švicarske, koji je 1. jula oko 17 sati došao do kioska u Prijedoru, gdje je držaći ruku ispod majice i uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja, na engleskom od radnice tražio novac.

Budući da mu radnica nije predala novac, upozoravajući ga da će pozvati policiju, osumnjičeni se udalji s tog mjesta. Potom je istog dana oko 18.30 sati, na parking prostoru jednog ugostiteljskog objekta ušao u nezaključano vozilo marke Golf VI, pokušavajući da ga stavi u pogon, pri čemu je ošteteio i pokidao elektro kablove ispod volana.

Kako mu stavljanje vozila u pogon nije uspjelo, iz unutrašnjosti automobila ukrao je torbicu u kojoj se nalazio novac, putna isprava i mobilni telefon, ali je prije napuštanja vozila spriječen od vlasnika A.A. iz Prijedora.

P.B. je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa i razbojništvo u pokušaju predat u nadležnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

NEMA KOMENTARA