Skandal u katoličkoj školi: "Probudila sam se gola i shvatila da je on na meni..."

4
Radiosarajevo.ba
Skandal u katoličkoj školi: "Probudila sam se gola i shvatila da je on na meni..."
Foto: Twitter / Crosley MacEachen

Državno tužitelaštvo američke savezne države Ohio tvrdi da je 18-godišnji Crosley MacEachen, učenik prestižne katoličke srednje škole Cincinnati Hills Christian Academy (CHCA), 6. decembra 2020. godine u spavaćoj sobi jedne kuće nasrnuo na djevojku bez svijesti te ju je potom svukao i silovao.

MacEachena se formalno tereti za silovanje, seksualno zlostavljanje i seksualno uznemiravanje, prenosi The Daily Beast.

"Ove su optužbe nedokazane", rekao je MacEachenov advokat R. Scott Croswell III. te dodao: "Namjeravamo se agresivno braniti od tih optužbi."

Prema pisanju novina The Cincinnati Enquirer, incident koji je doveo do kaznenog terećenja MacEachena dogodio se oko 5:00 sati.

Neidentificirana djevojka rekla je da se u jednom trenutku probudila i uočila da je MacEachen siluje. "Djevojka ga je odgurnula sa sebe te shvatila da je gola, iako je zaspala obučena", stoji u tužbi.

U tužbi također stoji da je MacEachen istu djevojku mjesec dana prije napada "zgrabio za stražnjicu". Djevojka je nakon toga seksualnog napada pobjegla iz kuće te u svome automobilu čekala da MacEachen napusti kuću.

MacEachen je uhapšen te potom pušten nakon što je navodno član njegove porodice platio kauciju koja je određena na 100 hiljada dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije