Sjeverna Koreja prijeti nuklearnim napadom SAD-u

Anadolija
Sjeverna Koreja prijeti nuklearnim napadom SAD-u
Vlasti Sjeverne Koreje zaprijetile su da će nuklearnim napadom odgovoriti ukoliko Sjedinjene Američke Države pokušaju smijeniti režim Kim Jong-una.

"Ukoliko SAD pokuša napraviti i najmanji korak ka smjeni lidera Sjeverne Koreje, odgovorit ćemo našom rastućom nuklearnom silom", navodi se u saopćenju sjevernokorejskog Ministarstva vanjskih poslova koje je prenijela tamošnja prorežimska novinska agencija KCNA.

Direktor američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Mike Pompeo je prošle sedmice na međunarodnom skupu u Aspenu izjavio da bi na dnevnom redu mogla biti smjena sjevernokorejskog režima koji razvojem nuklearnog oružja predstavlja sigurnosnu prijetnju u svijetu.

Vlasti Sjeverne Koreje oštro su osudile te izjave i poručile da je Pompeo prešao crvenu liniju i otkrio da administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa ima cilj da smijeni sjevernokorejsko rukovodstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije