Sirija zatvorila aerodrom u Damasku nakon izraelskih napada na pistu

2
Radiosarajevo.ba
Sirija zatvorila aerodrom u Damasku nakon izraelskih napada na pistu
Foto: Twitter / Sirija

Sirija je u petak zaustavila letove do i sa aerodroma u Damasku, saopćilo je ministarstvo transporta, nakon što su izraelski zračni udari oštetili pistu, prema izvorima.

Ministarstvo je saopćilo da je "obustava dolaznih i odlaznih letova preko međunarodnog aerodroma Damask" nastala zbog tehničkih smetnji, ali je zaposlenik aerodroma rekao za AFP da su izraelski udari u zoru "uticali" na objekat, prenosi France 24.

"Morali smo da odgodimo sve letove za najmanje 48 sati, a neki letovi su preusmjereni preko aerodroma u Alepu", rekao je zaposlenik aerodroma pod uvjetom da ostane anoniman jer nije ovlašten da govori o tom pitanju.

In memoriam: Našeg komorata Asima Šehanovića pozdravljamo posljednjim rudarskim 'Sretno!'

In memoriam: Našeg komorata Asima Šehanovića pozdravljamo posljednjim rudarskim 'Sretno!'

Zvaničnik jedne arapske avio-kompanije koji je također govorio pod uslovom anonimnosti rekao je odvojeno da je sletna pista na aerodromu pogođena tokom izraelskog napada, što je razvoj događaja o kojem je također izvijestio provladin list Al-Watan.

Sirijski državni mediji izvijestili su o izraelskim udarima na južni Damask, navodeći da je sa okupirane Golanske visoravni ispaljena salva projektila oko 4.20 ujutro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije