Silovao i ubio djevojčicu: Monstrum uhapšen 36 godina nakon zločina

Tanjug
Silovao i ubio djevojčicu: Monstrum uhapšen 36 godina nakon zločina
Foto: Wham / Wendy Jerome

Ubistvo devojčice u gradu Rochester u američkoj saveznoj državi New York, koje se dogodilo prije 36 godina, napokon je riješeno pomoću DNK testova, javlja CNN, a prenosi Tanjug.

Četrnaestogodišnja Wendy Jerome silovana je i ubijena dok je išla kod prijateljice u susjedstvu da joj preda čestitku za Dan zahvalnosti 1984. godine. Njeno tijelo pronašao je slučajni prolaznik pored školskog kontejnera za smeće.

Zbog njenog ubistva u srijedu je u svojoj kući u Melbuorneu u saveznoj državi Floridi uhapšen 56-godišnji Timothy Williams.

Policija je saopštila da je tokom autopsije 1999. godine uzet uzorak DNA i upoređen s bazom FBI, ali da nije bilo podudaranja.

Međutim, 2017. godine promijenjen zakon i dozvoljeno je policiji da traži ne samo podudaranje DNK uzoraka već i podudaranja s ostalim članovima porodice. U julu ove godine takva pretraga dala je rezultate i dokazi su policiju doveli do Williamsa.

U vrijeme ubistva 14-godišnjakinje on je živio je u susjedstvu i tada je imao 20 godina, prenosi Tanjug.

Timothy Williams - undefined

Timothy Williams (Foto: Policija) 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije