Semir iz BiH doživio tragediju u Americi: Pijana vozačica usmrtila njegovu petogodišnju kćerku

2
Radiosarajevo.ba
Semir iz BiH doživio tragediju u Americi: Pijana vozačica usmrtila njegovu petogodišnju kćerku
Foto: ABC / Semir Lilić s djecom

Bosanac Semir Lilić (32), samohrani otac 14. januara ove godine doživio je tešku saobraćajnu nesreću u SAD kada je u njegov automobil u kojem je bilo njegovo dvoje djece, udarilo drugo vozilo koje se kretalo brzinom 123 km/h, 60 km/h više od dozvoljenog.

Semir i njegov malodobni sin su prevezeni kolima Hitne pomoći u najbližu bolnicu, dok je njegova kćerka, koja je bila u teškom stanju prevezena heliopterom.

Lennyn je zadobila prijelom kičme, slomljen vrat i traumatsko krvarenje u mozgu. Danima je trajala borba za malu Lennyn, ali pošto su sve nade izgubljene ona je nažalost 22. januara skinuta s aparata za održavanje života.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Drugi vozač, Charmayne Huerta-Guzman (25) sada je optužena za ubistvo iz nehata drugog stepena i niz drugih optužbi, prema sudskim dokumentima podnijetim u četvrtak. Istog dana Lennyn je sahranjena, piše Daily Mail.

Nesreća se dogodila oko 13 sati kada je Huerta-Guzman prošla pored drugog vozila u slijepoj ulici i direktno udarila u Lilićev automobil, saopštila je policija.

Emel Lilić (6) zadobio je prelom nosa, posjekotine usana i uganuće kuka, dok je Semir iščašio rame i slomio nogu.

Poštovana rodbino i prijatelji. Dana 22. Januara 2024. godine, naš svijet je napustila naša hrabra djevojčica Lennyn....

Posted by Amel Adna Kulovac on Tuesday, January 23, 2024

"Da su to bile dvije sekunde, možda bih mogao da uradim nešto drugačije", rekao je otac slomljenog srca za ABC4 u ponedeljak.

"Ali ona je došla tako brzo da nisam mogao ništa da učinim za svoju djecu i sebe. Možda da sam uradio nešto drugačije tog dana. Da sam zavezao cipelu mog sina još dvije sekunde ili tako nešto. Ali ništa nije krenulo drugačije. Samo završite na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme", rekao je Lilić kroz suze.

Es-selamu Alejkum, obavještavamo vas da je na ahiret preselila Lennyn Lilić, Molimo Allaha dž.š. da njoj podari lijepi džennet a familiji sabur! “ Inna lillahi ve inna ilejhi raži’un “

Posted by Islamic Society of Bosniaks in Utah on Tuesday, January 23, 2024

Svjedoci su policajcima rekli da je muškarac u automobilu Huerta-Guzman izvadio flaše alkohola iz razbijenog vozila nakon sudara i sakrio ih u žbunje obližnje crkve.

Kada su policajci pitali šta je Huerta-Guzman radila prije nesreće, ona je rekla da su "pili i krenuli kući", navodi se u dokumentima o optužbi.

U bolnici je preliminarni test krvi pokazao 0,24 promila alkohola u krvi. Huerta-Guzman je zadržana bez kaucije i pojaviće se pred sudom 6. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije