! / Šefica kampanje Joe Bidena: Trumpova izjava je nečuvena, netačna i bez presedana

04. 11. 2020. u 10:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 41

Nakon što je Donald Trump u svom govoru bez ikakvih dokaza rekao da je na djelu izborna prevara, oglasila se Jen O'Malley Dillon, šefica kampanje Joe Bidena.

Ona je izjavu predsjednika Trumpa nazvala nečuvenom, netačnom i bez presedana.

"Bio je to nečuveni istup jer se radilo o otvorenom pokušaju da se oduzme demokratsko pravo američkim građanima. Riječ je o izjavi bez presedana jer nikad prije u našoj historiji predsjednik SAD-a nije pokušao lišiti Amerikance glasa na izborima. Trump kaže da se listići ne mogu brojati nakon izbornog dana", navodi se  u izjavi Jen O'Malley Dillon.

Ona je podvula da je ta izjava Trumpa netačna, iz prostog razloga što se to - neće dogoditi.

"Odmah da naglasim, brojanje se neće zaustaviti. Nastavit će se dok se ne prebroje svi uredno predani glasovi. Jer to zahtijevaju naši zakoni - zakoni koji štite ustavno pravo glasa svih Amerikanaca. Ponavljamo ono što je rekao potpredsjednik: Donald Trump ne odlučuje o ishodu ovih izbora. Joe Biden ne odlučuje o ishodu ovih izbora. Američki narod odlučuje o ishodu ovih izbora", podvukla je Dillon.

Podsjetimo, Trump je rekao da će ići na Vrhovni sud kako bi se zaustavilo prebrojavanje dopisnih glasova.

"Ovo je jako tužan trenutak. Pobijedit ćemo, a što se mene tiče, pobijedili smo, rekao je aktuelni predsjednik.

"Ovo je prevara američke javnosti. Ovo je sramota za našu naciju", rekao je Trump.

Više o američkim predsjedničkim izborima pratite LIVE.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA