Scene užasa tokom velike oluje koja hara Njemačkom: Valovi probili kabinu broda

2
Radiosarajevo.ba
Scene užasa tokom velike oluje koja hara Njemačkom: Valovi probili kabinu broda
Foto: TW / PressePeters / Užas na brodu kod Hamburga

Olujni vjetrovi zapuhali su širom Njemačke i pritom rušili stabla, uzrokovali nestanak električne energije, te doveli do otkazivanja letova i polaska vozova.

Njemački meteorološki zavod DWD izdao je u srijedu nekoliko upozorenja o dolasku oluje ”Ylenia”, dodavši da bi opasni vremenski uvjeti mogli potrajati nekoliko dana.

”Dva sistema niskog pritiska donijet će u Njemačku olujne uvjete do subote”, rekao je DWD u svojoj prognozi u četvrtak ujutro.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

U središnjem dijelu zemlje, kod planinskog vrha Brocken smještenog u pojasu Harz, u jutarnjim je satima izmjerena prosječna brzina vjetra od 120 kilometara na sat, a najveća brzina u istom periodu dosegnula je brojku od 152 kilometara na sat.

Na aerodromu u Berlinu putnicima nije dozvoljeno da su ukrcaju u avione niti da se iz njih iskrcaju. Avionima je i dalje dozvoljeno sletjeti na pistu, a zadnji avioni s putnicima poletjeli su prije objave o lošim vremenskim prilikama.

Lufthansa je zbog opreza otkazala 20 letova. Željeznički prijevoznik Deutsche Bahn zaustavio je linije na dugim relacijama u nekoliko saveznih pokrajina na sjeveru Njemačke, također zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Na jugu zemlje, u Bavarskoj, najmanje 10.000 ljudi neko je vrijeme ostalo bez struje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije