Snježna oluja pogodila SAD, temperature će biti i ispod -17 stepeni

1
Hina
Snježna oluja pogodila SAD, temperature će biti i ispod -17 stepeni
Foto: EPA - EFE / Snježna oluja pogodila SAD

Zbog snježne oluje koja je pogodila velik dio SAD-a stotine hiljada domova i firmi ostalo je bez struje u petak, dok loši vremenski uvjeti predstavljaju opasnost za dijelove Velike nizine i Nove Engleske.

Više od 330 hiljada korisnika bilo je bez struje sve od Teksasa, Arksansasa i Tennesseeja do Ohija i New Yorka, objavio je u petak Poweroutage.us.

Snježna oluja porušila je dalekovode i drveće širom spomenutog područja u utorak.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Upozorenja zbog indeksa hlađenja ostala su na snazi u Teksasu i u Velikoj nizini, gdje se predviđa temperatura u jutarnjim satima od -17 stepeni Celzija naniže, objavila je Nacionalna meteorološka služba (NWS).

"Niska temperatura može brzo prouzročiti hipotermiju ako se ne poduzmu mjere opreza", upozorio je NWS.

Upozorenja zbog snježnih oluja i dalje su na snazi za Tennessee i Kentucky, širom New Yorka i Pennsylvanije i drugdje u Novoj Engleskoj.

U širem području Bostona, gdje živi 4,8 miliona ljudi, predviđa se 3-5 centimetara snijega i debljina leda od 0,25 do 0,65 centimetara.

Rano u petak bilo je otkazano oko 2.800 letova na američkim aerodromima, uključujući 230 u i iz Boston Logan Internationala te 580 u i iz Fort Wortha u Dalasu, prema podacima stranice Flightaware.com.

Do subote ujutro zimska oluja trebala bi napustiti istočnu obalu, ali će se zadržati niska temperatura, pri čemu bi u nekim područjima južno-centralnog SAD-a mogle biti zabilježene vrijednosti približne rekordnima, navodi NWS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije