Saša Savić, marketinški stručnjak: Danas ćemo izgubiti mnogo novca

Radiosarajevo.ba
Saša Savić, marketinški stručnjak: Danas ćemo izgubiti mnogo novca
/ Saša Savić
Građanin Sjedinjenih Američkih Država porijeklom iz Sarajeva, jedan od najvećih marketinških stručnjaka na svijetu, odazvao se pozivu portala Radiosarajevo.ba da komentira rezultate američkih izbora.

Sašu Savića pitali smo kako on, kao stručnjak za marketing i komunikacije, tumači ovu pobjedu. Također, zanimalo nas je kako će se to odraziti na svjetsku ekonomiju i poslovanje multinacionalnih kompanija.   

"Znam samo će mnogi danas izgubiti mnogo novca. Ovo je demokratija... Kao što vidite, Amerika i Bosna su slične u neku ruku: kada je izbor kandidata tanak, narod bira goru varijantu! Ovaj put je izbor bio prilično tanak, a rezultat vidimo.

Nisam siguran da je problem u marketingu jednog ili drugog kandidata. Prije bih rekao da 'ciljna skupina' jednostavno nije htjela kupiti produkt koji joj je nuđen", rekao je u svojoj izjavi za Radiosarajevo.ba, jutro nakon američkih izbora, Saša Savić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije