SAD: Suđenje Donaldu Trumpu počinje u maju 2024. godine

2
AA
SAD: Suđenje Donaldu Trumpu počinje u maju 2024. godine
Foto: Instagram / Donald Trump

Suđenje bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu po optužbama za nezakonito držanje povjerljivih vladinih dokumenata počeće u maju sljedeće godine.

Datum suđenja 20. maja 2024. koji je odredila američki okružni sudija Aileen Cannon nije u skladu sa zahtjevom tužilaštva da to bude početkom decembra koji traži tužilaštvo, niti sa traženim postizbornim periodom koji je predložio Trumpov tim.

Suđenje će se održati na kraju sezone republikanskih primarnih nominacija, jer stranka bira protivnika demokratskom kandidatu predsjedniku Joeu Bidenu.

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Cannon je rekla da se slaže sa pravnim timovima da bi početak suđenja zakazan za 14. avgusta uskratio i tužilaštvu i odbrani vrijeme koje im je potrebno za adekvatnu pripremu predmeta. U pitanju je obiman sadržaj, među kojim je prema riječima Cannon, više od 1.545 stranica povjerljivih dokumenata i mjeseci snimanja bezbjednosnih kamera.

Trump se izjasnio da nije kriv po 37 tačaka koje su federalni tužioci podigli 14. juna u vezi sa njegovim navodnim zadržavanjem povjerljivih državnih dokumenata nakon što je napustio funkciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije