Prva zemlja s više od 100.000 zaraženih: Za pomoć ekonomiji 2 biliona dolara

Agencije
Prva zemlja s više od 100.000 zaraženih: Za pomoć ekonomiji 2 biliona dolara

Sjedinjene Američke Države i dalje su zemlja s najvećim brojem osoba zaraženih virusom COVID-19 i prva u kojoj je više od 100 hiljada oboljelih.

Prema istraživanju Worldometersa, u SAD je registrirano 100.360 zaraženih, dok poređenja radi u Italiji ta brojka iznosi 86.458. No, SAD sa 1.543 smrtna slučaja daleko zaostaje za Italijom u kojoj je virus COVID-19 odnio 9.134 života.

Zastupnički dom SAD-a odobrio je paket pomoći od preko dva biliona dolara za amortizaciju ekonomskih gubitaka izazvanih pandemijom koronavirusa. Ovo je inače najveći paket pomoći u historiji SAD-a koji bi trebao pomoći ekonomiji te zemlje, posebno industrijama, malim poduzetnicima i radnicima koji su ostali bez posla.

Paket pomoći uključuje i slanje čekova pogođenim pojedincima i porodicama, produženje naknada za nezaposlene, novac za bolnice, male poduzetnike i 500 miliona dolara kreditnih sredstava posrnulim kompanijama. Preostalo je još da odluku o paketu pomoći potpiše i američki predsjednik Donald Trump.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije