! / Sa skijališta pobjeglo stotine turista: Bili u izolaciji zbog novog soja koronavirusa

27. 12. 2020. u 22:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 5

Stotine turista koji su trebali biti u karantinu zbog nedavno otkrivene mutacije koronavirusa nestale su iz švicarskog skijališta u Verbieru, vrlo popularnog među Britancima.

Neki su se u međuvremenu pojavili u Francuskoj, rekao je u nedjelju Jean-Marc Sandoz, glasnogovornik općine Bagnes kojoj pripada Verbier.

"Švicarske su vlasti identificirale 420 gostiju iz Britanije koji su prije Božića bili u karantinu. Pedesetak ih je otišlo odmah, a od 370 preostalih u nedjelju ih je na skijalištu bilo manje od desetak. Razumijemo njihov gnjev", dodao je.

Oštro je kritizirao brzopleto i retroaktivno uvođenje karantina za sve goste koji su stigli iz Velike Britanije. Švicarska je 20. decembra prekinula sve letove iz Velike Britanije i Južne Afrike nakon što je u tim zemljama otkrivena nova i vrlo zarazna inačica koronavirusa.

Dana 21. decembra vlasti su naredile da svi turisti koji su na skijališta stigli 14. decembra i/ili nakon tog datuma moraju, u skladu s retroaktivnom odlukom u desetodnevnu karantinu koja se računa od datuma njihova dolaska.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA