Ruski predsjednik Vladimir Putin nadgledao vježbu nuklearnih snaga

1
AA
Ruski predsjednik Vladimir Putin nadgledao vježbu nuklearnih snaga
FOTO: AA / Vladimir Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin nadgledao je vježbu nuklearnih snaga te zemlje, kao odgovor na mogućnosti nuklearnog napada, izjavio je u srijedu, 25. oktobra, ministar odbrane Sergej Šojgu.

Tokom sastanka u Moskvi s Putinom, Šojgu je izvijestio da je održana vojna vježba koja je uključivala obuku Strateških snaga za odvraćanje za izvođenje nuklearnog napada velikih razmjera kao odgovor na nuklearni napad protivnika.

"Pod vašim nadzorom provedena je obuka o upravljanju Oružanim snagama Ruske Federacije, tokom koje su razrađeni zadaci masovnog nuklearnog napada snaga strateškog odvraćanja kao odgovor na nuklearni udar protivnika", rekao je Šojgu.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov, koji je prisustvovao sastanku, rekao je da su snage tokom vježbe izvele probna lansiranja balističkih i krstarećih projektila sa kopnenih, morskih i vazdušnih položaja.

Prema riječima Gerasimova, "svi zadaci koji su postavljeni za obuku su u potpunosti realizovani".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije