Ruski grad u plamenu: Veliki napad Ukrajine

2
Radiosarajevo.ba
Ruski grad u plamenu: Veliki napad Ukrajine
Foto: X.com / Ruski grad Azov

Nekoliko rezervoara za skladištenje nafte bilo je u plamenu nakon napada dronom ranije jutros u gradu Azov u južnoj regiji Rostov, rekli su zvaničnici.

"Prema preliminarnim podacima, nema žrtava," napisao je Vasily Golubev, guverner regije Rostov koja graniči s Ukrajinom, na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije reklo je na Telegramu da se požar proširio na 5.000 kubnih metara, te da se nekoliko desetina vatrogasaca sa 21 komadom opreme bori protiv vatre.

Izraelski mediji tvrde: U zračnom napadu ranjen vođa Hezbollaha

Izraelski mediji tvrde: U zračnom napadu ranjen vođa Hezbollaha

Ovo se dešava u trenutku kada Ukrajina napada nekoliko regija u Rusiji kamikaza dronovima, uz izvještaje o šteti na više vojnih lokacija.

Ukrajinski vojni obavještajci rekli su da su ciljani vojni objekti u Lipetsku, Belgorodu i Voronježu, koji su svi unutar 250 milja (400 kilomotera) od ukrajinske granice.

Ruski državni medij Astra izvijestio je da je jedan cjevovod oštećen u jednoj od radionica Novolipetsk Metalurškog Postrojenja u Lipetsku, dok su stanovnici prijavili eksplozije i dim iznad fabrike traktora oko 1.40 sati po lokalnom vremenu.

Rusko ministarstvo odbrane tvrdi je da je šest dronova oboreno iznad tri regije, objavio je Independent.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije