Ruski biznismen: "Dajem milion dolara onome ko uhapsi Putina"

6
Radiosarajevo.ba
Ruski biznismen: "Dajem milion dolara onome ko uhapsi Putina"
Foto: EPA-EFE / Vladimir Putin

Ruski biznismen Alex Konanykhin nudi milion dolara za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Obećavam da ću platiti miliob dolara časnicima koji, poštujući svoju ustavnu dužnost, uhapse Putina kao ratnog zločinca prema ruskim i međunarodnim zakonima", napisao je Konanykhin na društvenim mrežama Facebooku i LinkedInu.

"Putin nije ruski predsjednik jer je na vlast došao specijalnim operacijama dizanja stambenih zgrada u zrak u Rusiji, a zatim prekršio Ustav eliminirajući slobodne izbore i ubijajući svoje protivnike."

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Kao etnički Rus i ruski građanin, smatram svojom moralnom obvezom olakšati denacifikaciju Rusije. Nastavit ću pomagati Ukrajini u njenim herojskim naporima da izdrži navalu Putinove Orde", dodao je u svojoj objavi.

Orda je ruska riječ za hordu, grabežljivu pljačkašku bandu.

Konanykhin je objavio Putinovu fotografiju s riječima "Traži se: Živ ili mrtav." Nedugo zatim Facebook mu je uklonio objavu, ali ju je Konanykhin ponovio, ali ovoga puta bez fotografije Putinove glave.

Naknadno je na Facebooku objavio da je njegova ponuda postala zapažena u medijima. "Ako hiljadu ljudi ubaci po milion dolara, to bi značilo da imamo nagradu od milijardu dolara za Putina".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije