Svi ostali u čudu: Pogledajte reakciju ambasadora nakon što je Rusija 'osuđena'

9
Radiosarajevo.ba
Svi ostali u čudu: Pogledajte reakciju ambasadora nakon što je Rusija 'osuđena'
Foto: Twitter/The Recount / Reakcija ambasadora u UN-u na odluku da se osudi invazija Rusije

Rezolucija kojom se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu usvojena je danas na generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Između ostalih zemalja, 'za' su glasale Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Srbija. Ukupno je 141 zemlja svijeta glasala za usvajanje Rezolucije.

Nakon završetka glasanja, ambasadori zemalja su ustali i aplaudirali na usvojenoj Rezoluciji. Mnogi u sali ostali su u čudu, a ponajviše ruski predstavnici koje je 'uhvatila' kamera (na 0:19).

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podsjetimo, ovo nije prvi put da vidimo ovako nešto jer su ambasadori zemalja u UN-u aplaudirali predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom nakon jučerašnjeg govora na generalnoj skupštini. Kada im se obratio ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, mnogi su izašli iz sale.

Treba reći i to da je danas pet zemalja glasalo 'protiv' ove rezolucije. To su Eritreja, Sjeverna Koreja, Sirija, Bjelorusija i, naravno, Rusija.

Od 35 zemalja koje su bile suzdržane, najzvučnija imena su Kina, Iran, Irak, Kazahstan, Cuba, Armenija, Bolivija, Senegal...

Rezolucija "najoštrije osuđuje" invaziju na Ukrajinu, kao i odluku predsjednika Vladimira Putina da svoje nuklearne snage stavi u stanje pripravnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije