Erol Avdović: Dodik nakon glasanja u UN-u može da pakuje kofere za Moskvu

13
Erol Avdović: Dodik nakon glasanja u UN-u može da pakuje kofere za Moskvu
Foto: Privatni album / Dodik i Avdović

Na hitnoj sjednici Ujedinjenih nacija, izglasana je Rezolucija kojom se osuđuje ruska agresija nad Ukrajinom.

ZA je glasalo 141 država, protiv je bilo pet država, a uzdržano 35.

Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska bile su među državama koje su glasale „ZA“.

Ubrzo se putem Facebooka oglasio Erol Avdović, novinarski veteran, višedecenijski izvještač iz Ujedinjenih nacija (UN) u New Yorku.

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

"SRBIJA GLASALA PROTIV RUSIJE - DODIK DA PAKUJE KOFERE

(Ovako sam izvjestio o glasanju u UN-u putem Twittera 2 mart 2022)

BIH NA PRAVOJ STRANI HISTORIJE - Bosna i Hercegovina je u Generalnoj skupštini UN-a glasala u korist rezolucije za punu osudu ruske agresije na Ukrajinu BiH je također konsporzolisala rezoluciju. Bravooo Sarajevo - na pravoj smo strani historije

- I 193 države članice Generalne skupštine UN usvajaju rezoluciju o osudi agresije Ruske Federacije na suverenu državu Ukrajinu članicu Ujedinjenih nacija. Za usvajanje je tražena dvotrećinska većina prisutnih. 141 za USVOJENO. Samo 5 zemalja članica UN-a protiv (Rusija, Belorusija, Eritreja, Sirija i Sjeverna Koreja - "društvo odabrano") i 35 uzdržanih; 181 država članica je predstavljena za glasanje; 12 se nije pojavio u Generalnoj skupštini UN

POTPUNA DIPLOMATSKA IZOLACIJA - "RUSKA KRIZA" - Rusija je potpuno diplomatski izolovana (ovako nije bilo ni za vrijeme Hladnog rata). Ovo više nije "ukrajinska kriza" ovo je ruska kriza, jer tek sada počinje politička, ekonomska i vojna kriza koju je svojoj zemlji prouzrokovao Vladimir Putin. Isto važi i za njegove balkanske vazale Milorada Dodika i Dragana Čovića. Vučić se izvukao?

- BREAKING NEWS: Ne mogu da vjerujem?! Da li sam dobro čuo? Srbijanski ambasador u UN-u Nemanja Stevanović u New Yorku je najavio je da će Srbija glasati za osudu ruske agresie na Ukrajinu. Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine rekao je u UN-u. Vidjet ćemo ubrzo...?

ZA NEPOVJEROVATI - Dobri ljudi, poštovane kolege novinari molim vas provjerite - jeste da sam vidio i čuo svojim ušima ambasadora Srbije u UN-u ali još ne mogu da vjerujem? Evo UN table: Srbija pod ZA - protiv Rusije?! Kraj sjedenja na 2 stolice: Gotovo je. Novi početak za Bosnu i Hercegovinu. Živjela EU & US thanks.

- I tako je Beograd u New Yorku iz UN-a poručio Dodiku da pakuje kofere za Moskvu. Polako u jednom pravcu. Bosna i Hercegovina kao država svih njenih građana bez obzira na nacionalnost ili bilo koju drugu afilijaciju POBJEĐUJE. Blagosloven bio današnji dan 2 mart 2022 i hvala veliko Ukraijini uz vas smo.
- HISTORIJA JE ISPISANA u UN-u 2 MARTA 2022 - Ukrajinski ambasador pri UN-u Sergiy Kyslytsya zamolio je sve one zemlje koje će glasati za rezoluciju o osudi ruske agresije na Ukrajinu da imena svojih zemalja stave na kopiju Povelje UN-a kao istorijski dokument koji će se čuvati kod generalnog sekretara UN-a. Bosna i Hercegovina će se s ponosom upisati u Charter UN-a", napisao je Erol Avdović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije