Rusija predložila zakon: Pedofile poslati doživotno u sibirske zatvore

3
Radiosarajevo.ba
Rusija predložila zakon: Pedofile poslati doživotno u sibirske zatvore
PrtScr / Osumnjičene je zamalo linčovao narod

Rusija bi ovog mjeseca mogla pooštriti svoje zakone o seksualnom zlostavljanju djece kako bi se pedofili koji ponove zločin automatski doživotno smjestili u strogim, polarnim zatvorima.

"Monstrumi koji seksualno zlostavljaju djecu trebali bi služiti kaznu u kaznenim kolonijama na Arktiku, gdje bi mogli biti prisiljeni raditi u sibirskim rudnicima", poručeno je u Parlamentu ove zemlje.

Novi zakon je predložen nakon užasnog slučaja ove sedmice, kada su serijski pedofil i njegov partner oteli petogodišnju djevojčicu, koju su seksualno zlostavljali, a onda nožem izboli do smrti.

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Veronika Nikolayeva se igrala u blizini majčinog radnog mjesta u Kostromi, a video je pokazao kako je oteta prije nego što je zlostavljana. Bespomoćna djevojčica se 'mučila i uzvraćala', ali, nažalost, prolaznici nisu obraćali pažnju na nju - a muškarci su je odveli u svoj hostel.

Njeno tijelo kasnije je pronađeno u torbi kod osumnjičenih, po imenu Denis Gerasimov (44) i Vadim Belyakov (24), u sobi u hostelu u kojoj se dogodio zločin. K

ad je policija pronašla tijelo, ispred hostela se okupio narod koji je zahtijevao od policije da im predaju pedofile.

Predsjednik ruskog parlamenta Vjačeslav Volodin, bliski saveznik Vladimira Putina, rekao je da 'strašna tragedija' Veronikinog zlostavljanja i smrti pokazuje hitnost pooštravanja zakona.

"Ispostavilo se da je jedan od privedenih ranije osuđeni pedofil", rekao je. "Učinimo sve da zakon o doživotnim kaznama za pedofile bude usvojen u januaru. Oni koji su osuđeni za takve zločine trebali bi služiti doživotnu kaznu u najtežim uslovima - na krajnjem sjeveru (Rusije) ili u rudnicima. Ove kuč*e bi trebale biti podvrgnute najtežem radu, kako bi se svaki dan sjećale zločina koje su počinile - i žalile za njima."

Oni se ne mogu nazvati ljudima, rekao je.

Alexander Khinstein, utjecajni zastupnik u glavnoj pro-putinovskoj stranci Jedinstvena Rusija, rekao je: "Neophodno je što prije usvojiti naš prijedlog zakona o doživotnoj kazni za pedofile."

Predloženo je i da svi seksualni napadači, pušteni iz zatvora, nose elektronske oznake.

Maria Lvova-Belova, Putinova povjerenica za prava djece, upozorila je da su seksualni napadi na djecu i adolescente porasli za 79 posto u posljednjih osam godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije