Rusija otvoreno zaprijetila još jednoj zemlji: "Patit ćete..."

7
Radiosarajevo.ba
Rusija otvoreno zaprijetila još jednoj zemlji: "Patit ćete..."
Foto: EPA-EFE / Ruska vojska

Ruske vlasti su danas optužile Poljsku da radi na razaranju bilateralnih odnosa jer je odlučila protjerati 45 ruskih diplomata i poručila da će oštro odgovoriti na ovakav potez

Ambasador Rusije u ovoj zemlji je kazao da su poljske vlasti, koje su jučer saopštile da protjeruju diplomate zbog sumnje da rade za ruske obavještajne službe, također blokirale bankovne račune ambasade, piše Index.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova je poručilo da su ovakvi potezi "svjesni korak prema konačnom razaranju bilateralnih odnosa, na čemu Poljska sistemski radi već neko vrijeme".

Vlada FBiH: Prije godinu dana dočekala nas blokada i kriza, ovo smo uradili do sada

Vlada FBiH: Prije godinu dana dočekala nas blokada i kriza, ovo smo uradili do sada

"Rusija će oštro odgovoriti na ovaj neprijateljski korak. Natjerat ćemo poljske provokatore na razmišljanje, patit će", navelo je Ministarstvo Rusije, a prenosi Reuters.

Rusija je jučer osudila "nepromišljen" prijedlog Poljske, članice NATO-a, da se u Ukrajinu pošalju naoružane međunarodne mirovne snage.

Ruski Ambasador u Varšavi, Sergej Andrev, rekao je da su bankovni računi ambasade njegove zemlje blokirani jer Poljska smatra da bi se "mogli koristiti za pranje novca ili finansiranje terorizma".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije