Oglasili se iz Bijele kuće: Zbog čega Biden ide u Poljsku

4
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Bijele kuće: Zbog čega Biden ide u Poljsku
Foto: EPA / Joe Biden, predsjednik SAD

Američki predsjednik Joe Biden otputovat će u petak, 25. marta, u Poljsku kako bi s predsjednikom Andrzejem Dudom razgovarao o ukrajinskoj krizi, objavila je Bijela kuća.

Portparol Bijele kuće Jen Psaki je kazala kako će Biden otputovati u petak u Poljsku kako bi razgovarao o međunarodnom odgovoru na "humanitarnu krizu i krizu ljudskih prava koju je stvorio neopravdani i ničim izazvani rat Rusije protiv Ukrajine".

Biden će otputovati u Poljsku dan nakon što se u Bruxellesu sastane sa saveznicima iz NATO-a, čelnicima G7 i čelnicima Evropske unije kako bi razgovarali o međunarodnim naporima za podršku Ukrajini nakon ruske invazije, saopćila je Bijela kuća.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

U petak će Biden otputovati u Varšavu, gdje će održati bilateralni sastanak s predsjednikom Andrzejem Dudom, prenosi Reuters.

Više od dva miliona izbjeglica ušlo je u Poljsku iz Ukrajine od početka ruske invazije 24. februara, saopćila je poljska granična straža, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije