Rusija bez milosti: Smijenjen general, glasovnom porukom objasnio zašto

0
Fena
Rusija bez milosti: Smijenjen general, glasovnom porukom objasnio zašto
Foto: AA / Rat u Ukrajini

Ruski general rekao je da je smijenjen sa dužnosti komandanta nakon što je vojnom vrhu govorio o strašnoj situaciji na frontu u Ukrajini, gdje su, kako je rekao, ruski vojnici dobili nož u leđa zbog propusta najvišeg vojnog vrha.

General-major Ivan Popov, koji je komandovao 58. kombinovanom armijom, rekao je u glasovnoj poruci koju je objavio ruski poslanik Andrej Guruljov da je smijenjen.

Nije bilo trenutnog komentara iz ministarstva odbrane, a Reuters nije mogao provjeriti autentičnost glasovne poruke. Poslanik Guruljov je tvrdolinijaški bivši komandant vojske koji se redovno pojavljuje na državnoj televiziji.

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

"Bila je teška situacija sa višim šefovima u kojoj je bilo potrebno ili šutiti i biti kukavica ili reći onako kako jeste", rekao je Popov.

"Nisam imao pravo lagati u ime vas, u ime svojih poginulih saboraca, pa sam iznio sve probleme koji postoje", kazao je on.

Britanska vlada potvrdila: Veliki paket pomoći za Ukrajinu

Britanska vlada potvrdila: Veliki paket pomoći za Ukrajinu

On je rekao da je pominjao smrt ruskih vojnika od ukrajinske artiljerije i dodao da je vojsci nedostajao odgovarajući sistem kontrabaterije i izviđanje neprijatelja.

"Viši načelnici su očito osjetili nekakvu opasnost od mene i brzo su smislili naređenje ministra odbrane u samo jednom danu i riješili me se. Ukrajinska vojska nije mogla da probije naše redove na frontu, ali nas je naš viši načelnik udario sa pozadine, opako obezglavivši vojsku u najtežem i najintenzivnijem trenutku", zaključio je Popov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije