Rusi tvrde da su srušili dron koji je išao prema Moskvi

1
Radiosarajevo.ba
Rusi tvrde da su srušili dron koji je išao prema Moskvi
Foto: Pexels / Moskva

Ruska protuzračna odbrana navodno je oborila bespilotnu letjelicu koja se približavala Moskvi u četvrtak ujutro, ustvrdio je gradonačelnik ovog grada grada Sergej Sobjanin u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Ruski mediji, javlja Guardian, izvijestili su da je više od 40 letova odgođeno u četvrtak ujutro u zračnim lukama Vnukovo i Domodedovo u glavnom gradu.

Aerodromi u Moskvi su proteklih sedmica više puta obustavljali letove zbog, kako su ruske vlasti navele, ukrajinskih napada dronovima na grad.

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

Ranije je Rusija saopćila da je oborila dvije ukrajinske bespilotne letjelice u svojoj južnoj regiji Brjansk dan nakon što su bespilotne letjelice pogodile ciljeve u najmanje šest regija duboko u Rusiji.

U srijedu su ukrajinske bespilotne letjelice gađale mete duboko u Rusiji, u jednom od najvećih napada na Rusiju u posljednjih nekoliko mjeseci. Osim Brjanska, dronovi su pogodili zračnu luku u zapadnoj regiji Pskov i oboreni su iznad Moskve, Orjola, Rjazanja i Kaluge.

Glavni dužnosnik na Krimu, koji je Rusija anektirala 2014., rekao je da je u srijedu na poluotok također ispaljena krstareća raketa. "Protuzračne snage na istočnom Krimu oborile su krstareću raketu", napisao je Sergej Aksjonov na Telegramu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije