Moskva napadnuta dronom, oštećena zgrada: "Čula se jaka eksplozija"

1
Hina
Moskva napadnuta dronom, oštećena zgrada: "Čula se jaka eksplozija"
Foto: Printscreen / Twitter / Objavljen i snimak

Ukrajinski dron udario je jutros, 18.augusta, u zgradu u središtu Moskve nakon što ga je srušila ruska protuzračna odbrana, prekinuvši zračni saobraćaj u svim civilnim aerodrima glavnog grada Rusije, rekli su ruski dužnosnici.

Reutersov svjedok koji je bio na tom području opisao je kako je čuo "snažnu eksploziju". Fotografije prikazuju radnike i uposlenike Hitne pomoći kako pregledavaju oštećeni krov zgrade u koju je udario dron.

Rusko ministarstvo odbrane i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekli su da nije bilo žrtava nakon što je protuzračna odbrana uništila dron koji je zatim pao na zgradu kompleksa Expo Center u Moskvi u ranim jutarnjim satima u petak.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Expo Center je skupina izložbenih paviljona i višenamjenskih dvorana udaljena manje od pet kilometara od Kremlja.

"Oko četiri sata ujutro po moskovskom vremenu kijevski režim izveo je još jedan teroristički napad korištenjem bespilotne letjelice na objekte koji se nalaze u Moskvi i moskovskoj regiji", saopćilo je rusko ministarstvo odbrane.

Kijev zasad nije komentirao eksploziju u Moskvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije