Roditelji monstrumi na sudu: Smrt 3-mjesečnog Mohameda šokirala je Njemačku

J. M.
Roditelji monstrumi na sudu: Smrt 3-mjesečnog Mohameda šokirala je Njemačku
Foto: Bild / Roditelji su skrivali lice na sudu u Hamburgu

Godinu i po nakon smrti svoje neuhranjene bebe,  roditelji Marina P. (32) i Said Z. (34) našli su se pred Okružnim sudom u Hamburgu. Tužilaštvo ih optužuje da su sina Mohameda ubili iz nemara.

Smatra se da je beba bila hronično pothranjena, a roditelji nikada nisu bili kod pedijatra od rođenja Mohameda u augustu do smrti 13. novembra 2017. godine.

Mršavo lice i naborana koža na udovima i zadnjici - tako je tužilac opisao izgled bebe. U dobi od tri mjeseca, beba je imalo samo 2.823 grama, manje nego pri rođenju. Dječak je bolovao je od dijareje i bolova u trbuhu, prije nego je podlegao.

Majka Marina P., 34-godišnja Njemica koja je osuđivana zbog krađe, rekla je da je redovno dojila svog sina. Ona i njen partner, Marokanac Said Z., nisu shvatali koliko je lose zdravstveno stanje Mohameda iako imaju još šestero djece u svojoj vezi.

Ubrzo nakon početka procesa,  javnost je isključena sa suđenja. Slučaj koji je šokirao Njemačku izazvao je i sukobe na političkoj sceni Hamburga jer su opozicione stranke optužile nadležnu upravu za socijalno staranje da su pokušale zataškati smrt bebe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije