Riješena misterija džinovskog stola za kojim su razgovarali Putin i Macron

0
Radiosarajevo.ba
Riješena misterija džinovskog stola za kojim su razgovarali Putin i Macron
Foto: EPA / Stiglo pojašnjenje iz Kremlja

Francuski predsjednik Emmanuel Macron odbio je zahtjev Kremlja da se podvrgne ruskom PCR testu uoči nedavnog sastanka s ruskim kolegom Vladimirom Putinom i to je razlog zbog kojeg je držao socijalnu distancu tokom razgovora s ruskim liderom, potvrdila su Reutersu dva izvora iz Macronove delegacije.

Fotografija Putina i Macrona kako sjede na suprotnim stranama četiri metara dugačkog stola i razgovaraju o ukrajinskoj krizi munjevito se proširila svijetom, a mnogi su iz toga iščitali diplomatsku poruku.

No, dva izvora koji su upoznati s Macronovim protokolom tvrde da je francuski predsjednik imao dva izbora - ili da se podvrgne PCR testu ruskih ljekara ili da poštuje stroga pravila distanciranja. Sada je jasno koju je odluku donio, piše Jutarnji.

Brigitte Macron sve oborila sa nogu modnom kombinacijom na otvaranju Olimpijade

Brigitte Macron sve oborila sa nogu modnom kombinacijom na otvaranju Olimpijade

"Vrlo smo dobro znali da to znači kako neće biti rukovanja i da će sjediti za tako dugačkim stolom, ali nismo mogli pristati na to da Rusi imaju predsjednikov DNK", rekao je jedan od izvora za Reuters.

Drugi izvor kaže kako je Macron uradio PCR test uoči puta te antigenski test u Rusiji koji je odradio njegov lični doktor.

"Rusi su nam rekli da Putin mora biti u strogom zdravstvenom balonu", izjavio je.

Inače, fotografija Putina i Macrona kako sjede na suprotnim krajevima gigantskog stola postala je viralni hit na društvenim mrežama te mnogi zbijaju šale na njihov račun.

Pogledajte neke od njih:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije