Koja je pozadina džinovskog stola za kojim su razgovarali Putin i Macron?

0
Radiosarajevo.ba
Koja je pozadina džinovskog stola za kojim su razgovarali Putin i Macron?
Foto: EPA / Susret francuskog i ruskog lidera

U vrijeme kada mnogi strahuju od moguće invazije Rusije na Ukrajinu, stručnjaci se pitaju koja se poruka krije iza ogromnog Putinovog stola za kojim je pričao sa francuskim predsjednikom i da li je uopšte ima?

Fotografije sastanka Emmanuela Macrona i Vladimira Putina izazvale su brojne šale na društvenim mrežama zbog dugog ovalnog bijelog stola za kojim su sjedeli udaljeni nekoliko metara.

Za one na vrhu, dekoracija i nameštaj koji dominira u prostoru prilikom susreta zvaničnika, može biti alat za impresioniranje, šarmiranje ili zastrašivanje piše Blic.

Tužilaštvo BiH objavilo nove detalje: Edin Gačanin Tito planirao kupiti helikopter

Tužilaštvo BiH objavilo nove detalje: Edin Gačanin Tito planirao kupiti helikopter

Ruski lider posjeduje masivni bijeli sto, dugačak pet metara, koji često koristi kada se sastaje sa stranim zvaničnicima.

Ovaj sto pridržavaju tri masivna stuba, a u sredini se najčešće nalazi buket cvijeća.

Francuski predsednik je u Moskvu doputovao obećavajući "intenzivan razgovor sa Putinom", kao i da će od njega tražiti historijsko rješenje za prodstojeću opasnost od izbijanja rata između Rusije i Ukrajine.

Međutim, nakon pet sati razgovora, upravo za ovim bijelim stolom, Macron nije uspio da izvuče bilo kakve javne ustupke od Putina.

Pojavile su se špekulacije da je Putin izabrao baš ovo mjesto za sastanak kako bi demonstrirao svoju moć kojom je želio da "pokori" Macrona.

Drugi, pak smatraju, da ovaj ogromni sto ne šalje nikakvu političku poruku i da postoji mogućnost da je toliko dug kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, piše Guardian.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije