Reuters: Putin spreman na prekid vatre u Ukrajini uz jedan uslov

6
Radiosarajevo.ba
Reuters: Putin spreman na prekid vatre u Ukrajini uz jedan uslov
Foto: Radiosarajevo.ba / Udarna vijest

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini dogovorenim prekidom vatre uz priznanje trenutačnih linija na bojnom polju, rekla su četiri ruska izvora za agenciju Reuters, rekavši da je Putin spreman nastaviti borbu ako Kijev i Zapad ne odgovore pozitivno na to.

Tri izvora, upoznata s raspravama u Putinovu okruženju, rekla su da je ruski čelnik maloj skupini savjetnika izrazio frustraciju zbog onoga što smatra pokušajima Zapada da osujeti pregovore i odlukom ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da odbaci pregovore, javlja Reuters u tekstu koji je predstavio kao eksluzivu.

"Putin se može boriti koliko god je potrebno, no Putin je također spreman na prekid vatre - da zamrzne rat", rekao je visoki ruski izvor, koji je surađivao s Putinom i ima saznanja o razgovorima na najvišoj razini u Kremlju.

U BiH nestala 15-godišnja djevojčica, policija i rodbina tragaju za njom

U BiH nestala 15-godišnja djevojčica, policija i rodbina tragaju za njom

On je, kao i ostali citirani izvori u ovoj priči, govorio pod uvjetom anonimnosti zbog osjetljivosti tematike.

Reuters je razgovarao s ukupno pet osoba koji rade ili su radili s Putinom na višoj razini u političkom i poslovnom svijetu. Peti izvor nije komentirao zamrzavanje rata sa sadašnjim linijama bojišnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije