Raste napetost, traži se hitni opoziv Trumpa

0
Radiosarajevo.ba
Raste napetost, traži se hitni opoziv Trumpa
Foto: EPA-EFE / Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump, nakon upada rulje u zgradu Kongresa, suočava se sa sve većim problemima. Sve je više poziva za njegovu ostavku ili pokretanje opoziva. Napuštaju ga najbliži suradnici,

Demokratska predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi zatražila je da se Trumpu oduzmu šifre za nuklearno oružje, piše CNN.

"Jutros sam razgovarala s Markom Milleyem o mjerama predostrožnosti. Potrebno je spriječiti nestabilnog predsjednika da započne vojne sukobe ili pristupi kodovima za lansiranje nuklearnog oružja i naredi nuklearni udar", kazala je Pelosi.

"Situacija ne može biti opasnija i moramo učiniti sve što možemo kako bismo zaštitili američki narod od njegovog neuravnoteženog napada na našu zemlju i našu demokraciju", dodala je.

Nakon razgovora je, kako kaže, dobila uvjerenje da su na snazi sve moguće mjere u slučaju da Trump želi lansirati nuklearno oružje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije