Raste broj žrtava izraelskog napada na Bejrut: Ubijeno 22, a ranjeno 117 ljudi

/ Komentari (2)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Pacifizam protiv ratnih zločina

Amerika i Izrael koriste magloviti pojam "pravila" i "svjetskog poretka zasnovanog na pravilima" kako bi izbjegli međunarodno pravo i značajnu ulogu Ujedinjenih nacija. Poredak zasnovan na tim maglovitim pravilima je jeftina prevara za one koji ne žele da se zakoni ne odnose na njih. Ono što su genocid u Gazi i drugi nedavni izraelski zločini u Libanu nepogrešivo razjasnili jeste da "poredak zasnovan na pravilima" uključuje vrlo posebnu privilegiju za Izrael i Zapad, naime da čine zločine protiv čovječnosti. U takvom svijetu, svaka vlada koja poštuje sebe i koja ozbiljno uzima svoju elementarnu dužnost da brani zemlju i narod mora razmišljati u najgorim slučajevima. U ovakvom svijetu u kojem se krše međunarodni zakoni za Iran je najbolje da ima nuklearne bombe kao Sjeverna Koreja.

🇮🇱 protiv ili za Njemačku 🇪🇺 😁

Njemački portal Bild navodi da je nekoliko novinara uhapšeno u Bejrutu i odvedeno na ispitivanje dan nakon ubistva vođe Hezbollaha Hassana Nasrallaha. Medij kaže da su dopisnik Paul Ronzheimer i njegov tim odvedeni iz svojih hotelskih soba, s lisicama i povezom na očima, na nepoznatu lokaciju. Dok opisuje one koji su izvršili hapšenje kao "nepoznate ljude", Bild također dodaje da se za njih "kaže" da su bili članovi libanonske vojne obavještajne službe.

/ Najnovije