Raste broj žrtava izraelskog napada na Bejrut: Ubijeno 22, a ranjeno 117 ljudi

1
Radiosarajevo.ba
Raste broj žrtava izraelskog napada na Bejrut: Ubijeno 22, a ranjeno 117 ljudi
Foto: AA / Izraelci izveli dva zračna udara na Bejrut

Izraelska vojska izvela je u četvrtak navečer dva smrtonosna zračna napada na libansku prijestolnicu Bejrut u kojima je, po podacima libanonskog ministarstva zdravstva ubijeno 22, a ranjeno 117 ljudi.

Prethodno je izraelska vojka u četvrtak ujutro otvorila vatru na pripadnike mirovne misije UNIFIL u Libanu izazvavši oštre osude kršenja međunarodnog prava.

Prema najnovijim podacima ministarstva zdravstva, 22 su osobe poginule, a 117 ih je povrijeđeno u ovim zračnim udarima koji su gađali dvije gusto naseljene rezidencijalne četvrti, javlja novinska agencija ANI, prenosi Hina.

Vanredna sjednica: Doneseno 9 hitnih mjera za zaštitu od klizišta u općini Stari Grad Sarajevo

Vanredna sjednica: Doneseno 9 hitnih mjera za zaštitu od klizišta u općini Stari Grad Sarajevo

Jedan od tih napada bio je usmjeren na dužnosnika Hezbollaha, kaže libanonski sigurnosni izvor za AFP.

Ovo je treći put da su izraelske zračne snage, koje koncentriraju svoje napade na južna predgrađa Bejruta, gdje se nalazi uporište Hezbollaha, dirketno gađale glavni grad, otkako su 23. septembra počeli masovni napadi na taj libanonski proiranski pokret.

[twitter]https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet/dvije-snazne-eksplozije-odjeknule-bejrutom-veliki-broj-mrtvih-i-ranjenih/563911[/twitter]

Na bojištu u Pojasu Gaze Izrael ponovno intenzivira svoja bombardiranja i kopnene operacije.

Palestinski Crveni polumjesec objavio je u četvrtak da je u napadu na školu Rafidah u Deir el-Balahu u središtu Pojasa Gaze, koja pruža utočište raseljenim porodicama, ubijeno 28 ljudi i povrijeđeno 54.

Izraelska vojska tvrdi da je izvela "precizan" zračni napad na "teroriste" koji djeluju "u zgradama koje su prije korištene" kao škole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije