Raste broj poginulih u izraelskim napadima na Liban. Khamenei poslao poruke podrške

7
Radiosarajevo.ba
Raste broj poginulih u izraelskim napadima na Liban. Khamenei poslao poruke podrške
Foto: EPA - EFE / Libanska vojska pregleda mjesta udara izraelskih raketa

Izrael napadima u Libanu, dan nakon što je 558 osoba, uključujući 50 djece, poginulo u najsmrtonosnijem bombardovanju od razornog rata 2006. godine.

Libansko ministarstvo zdravstva saopćilo je da su najmanje četiri osobe ubijene, a sedam je ranjeno u izraelskom napadu na libansko selo Joun, u planinskom području Chouf, na jugu Libana.

Najmanje tri osobe su poginule, a 13 je ranjeno u izraelskom zračnom napadu na Ain Qanu u južnom Libanu, u pokrajini Nabatieh, javlja AJB.

Pripremite zalihe: Više od 20 sarajevskih ulica danas bi moglo ostati bez vode

Pripremite zalihe: Više od 20 sarajevskih ulica danas bi moglo ostati bez vode

Libansko ministarstvo zdravstva saopćilo je da su dvije osobe poginule, a 20 je ranjeno u izraelskom zračnom napadu na Tebnine, u južnom Libanu.

Ubijanje važnih članova Hezbollaha neće baciti libansku grupu na koljena, rekao je iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Khamenei.

"Za nadolazeće izbore, američka administracija voljna je da Izrael dobije rat. Javno podržava Izrael. U isto vrijeme ova administracija treba glasove muslimanske zajednice", rekao je.

"Izrael je preplavljen oružjem i sredstvima sa svih strana, a borci otpora ne posjeduju ni deseti dio toga. Međutim, pobjeda će biti za one koji se bore za Božju stvar. Palestinski otpor će pobijediti. Hezbollah će pobijediti.

"Sjedinjenim Državama je potrebno da cionistički režim pobijedi. Zbog nadolazećih izbora, trenutna američka administracija treba pokazati da je ona pomogla cionističkom režimu da postigne pobjedu. Međutim, također im trebaju glasovi muslimana, pa se pretvaraju da nisu uključeni", rekao je Khamenei u nizu poruka podrške.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije