Raskomadan iza rešetaka kaveza: Muškarcu iz Češke velika ljubav došla glave

Radiosarajevo.ba
Raskomadan iza rešetaka kaveza: Muškarcu iz Češke velika ljubav došla glave
Foto: Facebook / Michal Prasil

Raskomadano tijelo svog sina Michala Prasila (34) u mjestu Zděchov na istoku Češke pronašao je otac u lavljem kavezu zaključanom iznutra. Policija je odmah pozvana na mjesto nesreće te je utvrđeno da je Prasilaa rastrgao njegov kućni ljubimac – lav Fufi star 9 godina.

Michal Prasil je Fufija kupio i držao kao kućnog ljubimca u porodičnoj kući od 2016., a nabavio mu je i družicu, lavicu koju je planirao pariti s Fufijem.

Blizina divljih mačaka uznemiravala je mještane tog malog mjesta te je u nekoliko navrata došlo do sukoba s policijom vezano za držanje divljih mačaka kao kućnih ljubimaca, piše BBC. 

Prasil je neobično volio svoje kućne ljubimce te je planirao i njihovo potomstvo. 

Pokojni Michal Prasil bio je kažnjavan zbog nezakonitog držanja i uzgoja životinja, no kako se nije moglo dokazati da su lavovi bili na bilo koji način zlostavljani, a nije bilo ni alternativnih smještaja za životinje, zvijeri nisu mogle biti prisilno uklonjene s Prasilova posjeda. Nakon okršaja s mještanima i vlasti, zabranio je pristup svojem imanju. Svoj dobar odnos sa životinjama Prsil je s javnosti dijelio na Facebooku.

Lav i lavica su živjeli u odvojenim nastambama u dvorištu kuće, a policija ih je po svom dolasku na mjesto tragedije morala ubiti jer je to bio jedini način da dođu do ostataka Prasilova tijela. 

Prasil i njegovi lavovi postali su poznati javnosti prošlog ljeta kada je biciklist imao „bliski susret“ s lavicom koju je u tom trenutku Michael vodio u šetnju držeći je na uzici. Biciklist je prizor prijavio policiji, a sve je opisano kao „saobraćajna nesreća", prenosi Dnevnik.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije