Putin prijeti "munjevitim udarom": Samo se probajte umiješati u Ukrajinu

12
Anadolija
Putin prijeti "munjevitim udarom": Samo se probajte umiješati u Ukrajinu
Foto: EPA-EFE / Vladimir Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je u srijedu na bilo kakvo miješanje u rat s Ukrajinom, navodeći da će odgovor na to biti "munjevito brz".

Govoreći na sastanku u Sankt Peterburgu, Putin je ponovio da će "svi ciljevi ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini biti sprovedeni".

Obećao je brz odgovor na "neprihvatljivu prijetnju" za Rusiju.

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

"Ako se neko želi spolja miješati u situaciju u Ukrajini i stvori neprihvatljivu prijetnju strateške prirode za Rusiju, odgovor će biti munjevit, odluke o tome su donesene", upozorio je Putin.

Dodao je da Rusija nastavlja tražiti puteve za prevazilaženje zapadnih sankcija, a na ograničenja i pokušaje izolacije Moskve odgovoriće "većom otvorenošću za preduzetništvo".

Putin je rekao i da ukrajinski diverzanti pripremaju provokacije protiv ruskih novinara i da u Rusiji koriste "metode ubijanja novinara na ulici koje su bile uobičajene u Ukrajini".

Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava objavila je da je najmanje 2.787 civila ubijeno i 3.152 ranjeno otkako je Rusija pokrenula rat protiv Ukrajine 24. februara, pri čemu se strahuje da je prava brojka mnogo veća.

Do sada je 7,7 miliona ljudi u Ukrajini interno raseljeno, a više od 5,3 miliona je izbjeglo u druge zemlje, prema podacima UN-ove agencije za izbjeglice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije