Putin o Sergeju Skripalju: Izdaja je najteži zločin i izdajnici moraju biti kažnjeni

Radiosarajevo.ba
Putin o Sergeju Skripalju: Izdaja je najteži zločin i izdajnici moraju biti kažnjeni
Foto: Anadolija / Vladimir Putin

Slučaj trovanja Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Salisburyju ne vrijedi ni pet para, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za britanski "Financial Times" uoči odlaska na Samit G20 u Osaki.

"Slušajte, sva ta zbrka oko obavještajaca i kontraobavještajaca nije vrijedna ozbiljnih međudržavnih odnosa. Kako se kaže, ta špijunska priča ne vrijedi ni pet para", rekao je ruski lider, ali i vrlo jasno rekao da nema tolerancije za špijune koji su izdali svoju zemlju.

"Izdaja je najteži zločin i izdajnici moraju biti kažnjeni. Ne kažem da je incident u Salisburyju način da se to uradi, ali izdajnici moraju biti kažnjeni", zaključio je Putin.

Bivši pukovnik Glavne obavještajne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Salisburyju u južnoj Engleskoj, što je uzrokovalo veliki međunarodni skandal.

London tvrdi da je Rusija umiješana u trovanje supstancom A-234, koje britanske vlasti izjednačavaju sa supstancom "novičok", a Moskva to kategorički poriče.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije