Pronađen par otrovan istim nervnim agensom kao ruski agent i kćerka

AA
Pronađen par otrovan istim nervnim agensom kao ruski agent i kćerka
Britanska policija je saopćila da je par pronađen u nesvjesnom stanju u Amesburyju, otrovan istim nervnim agensom koji je upotrijebljen i u napadu na ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegovu kćerku Yuliju, javlja Anadolu Agency (AA).

Policija je navela da su muškarac i ženska osoba, pronađeni u nesvjesnom stanju, otrovani Novičokom, nervnim agensom velike snage.

Par, identificiran kao Charlie Rowley i Dawn Sturgess, nalazi se u kritičnom stanju. 

Iz policije su naveli kako više niko u njihovoj blizini nije imao iste simptome, dodajući kako ništa ne "sugeriše" da je par bio posebna meta.

Dodali su kako ne mogu potvrditi da Novičok, kojim je otrovano dvoje ljudi kod Salisburya, dolazi s istog mjesta kao i otrov kojem su bili izloženi Sergej Skripalj i njegova kćerka Yulija.

Uzorke otrova koji su uzeti s lica mjesta u gradu Amesburyju nedaleko od Salisburyja analizirao je britanski vojni istraživački centar "Porton Down", a istragu će sada preuzeti antiteroristički odjel policije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije