Pucnjava u Teksasu: Ranjeno devet tinejdžera nakon maturske zabave

0
Radiosarajevo.ba
Pucnjava u Teksasu: Ranjeno devet tinejdžera nakon maturske zabave
FOTO: AA / SAD / Ilustracija

Devet tinejdžera povrijeđeno je u pucnjavi na zabavi u Teksasu.

Policajci u okrugu Jasper su dobili dojavu o pucnjavi nešto iza ponoći. Ured šerifa je u saopćenju naveo kako su dolaskom na mjesto događaja pronašli devet žrtava s ranama od vatrenog oružja, koje nisu bile opasne po život, piše Independent.

Žrtve su bile u dobi od 15 do 19 godina. Većina ranjenih hitno je prebačena u bolnicu Jasper Memorial Hospital. Malo je detalja poznato o pucnjavi, uključujući i ko je odgovoran i što je motiv, jer je istraga još u ranoj fazi.

Feđa Dudić čini čuda: Radnički sve bliže Europi, Kragujevac na nogama

Feđa Dudić čini čuda: Radnički sve bliže Europi, Kragujevac na nogama

"Radimo na tragovima i ispitujemo ljude", rekao je glasnogovornik šerifova ureda.

Zabavi su navodno prisustvovali učenici srednje škole Jasper, koja je ranije tokom večeri imala matursku večer. Načelnik Nezavisnog školskog okruga Jasper John Seybold rekao je da nije bilo incidenata na samoj maturskoj večeri i da je većina učenika otišla do 21 sat.

Pucnjava se dogodila sedmicu nakon što je četvero ljudi ubijeno, a 32 ranjeno u pucnjavi na rođendanskoj zabavi u Alabami. Policija je za taj napad osumnjičila ukupno šest osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije