SAD / Pucnjava u Teksasu: Najmanje pet osoba ubijeno, više od 20 ranjeno

01. 09. 2019. u 07:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 11

Najmanje pet osoba je ubijeno, a 21 je ranjena u pucnjavi u gradovima Midland i Odessa na zapadu Teksasa, saopćila je lokalna televizijska stanica i policija. Među ranjenima su i tri policajca. Među ubijenima je i napadač.

"U ovom trenutku ima više žrtava pucnjave. Osumnjičeni je upravo oteo kamion američke pošte", objavila je policijska uprava.

Policija navodi da je osumnjičeni koji je ubijen u pucnjavi, bio bijeli muškarac star oko 30 godina. Nakon početnih izvještaja kako se radi o više napadača, policija vjeruje da je postojao samo jedan strijelac.

Sve je počelo kada je saobraćajni policajac zaustavio osumnjičenog, no ovaj ga je ubio i potom ukrao kamion američke poštanske službe i nastavio nasumično pucati u ljude.

Policija ga je uspjela okružiti na parkingu pozorišta Cinergy i po svemu sudeći u izmjeni vatre ubiti. Policija za sada odbija objaviti njegov identitet ili opisati kako je umro.

"Nadamo se kako se radi o samo jednom napadaču," kazao je gradonačelnik Midlanda Jerry Morales dodavši kako ne zna ništa o osumnjičenom niti koji je njegov motiv.

Šef policijske uprave u Odessi, Michael Gerke, također je kazao kako motiv nije poznat.

Ovo je druga masovna pucnjava u Teksasu ovoga mjeseca. Prije samo četiri sedmice, naoružani čovjek ubio je 22 osobe u masovnoj pucnjavi u El Pasu, smještenom oko 285 milja zapadno od Odesse.

Demokratski predsjednički kandidati porijeklom iz Teksasa Beto O'Rourke reagirao je u subotu na vijest o novoj masovnoj pucnjavi izjavivši: "Moramo okončati ovu epidemiju."

Oglasio se i teksaški guverner Greg Abbott.

"Užasnut sam ovim besmislenim i kukavičkim napadom. Nudimo nepokolebljivu podršku žrtvama, njihovim obiteljima i svim ljudima Midlanda i Odesse. Država Teksas i Ministarstvo javne sigurnosti usko surađuje s lokalnom policijom oko pružanja pomoći," kazao je Abbott.

NEMA KOMENTARA