Pucnjava u Teksasu: Jedna osoba ubijena, šestero ranjenih

1
Radiosarajevo.ba
Pucnjava u Teksasu: Jedna osoba ubijena, šestero ranjenih
Foto: nytimes.com / Pucnjava u Teksasu, policija na terenu

Jedna osoba je jučer ubijena, a šestero ih je ranjeno u pucnjavi u poslovnoj zgradi u Teksasu u kojoj je napadač radio. Napadač je priveden, a riječ je o posljednjoj od nekoliko masovnih pucnjava u Sjedinjenim Državama u protekle tri sedmice, piše Hina.

Četvero ranjenih u pucnjavi u kompaniji za proizvodnju ormara Kent Moore Cabinets u Bryanu u Teksasu bilo je u kritičnom stanju u bolnici, objavila je policijska uprava na Twitteru.

Osumnjičeni nije odmah identificiran, iako je policija rekla da je radio u kompaniji Kent Moore. Istražitelji su rekli kako još ne znaju koji je motiv takvog smrtonosnog izljeva nasilja na radnome mjestu.

Teksaški guverner Gregg Abbott rekao je kako je među ozlijeđenima i policajac te najavio kako će država pomoći u kaznenom progonu napadača.

Bryan, grad s oko 87.000 stanovnika i sjedište okruga Brazos, blizu je sveučilištu Teksas A&M, oko 160 kilometara sjeverozapadno od Houstona.

Pucnjava je posljednja u nizu od šest masovnih pucnjava diljem Sjedinjenih Država od sredine marta.

Osmero ljudi ubijeno je u salonima za masažu na području Atlante, desetero u supermarketu u Boulderu u Coloradu i četvero, uključujući devetogodišnjeg dječaka, u Orangeu u Kaliforniji.

U srijedu je bivši profesionalni igrač američkog nogometa upucao i ubio liječnika iz Južne Karoline, njegovu suprugu, dvoje unučadi i još jednog muškarca prije nego što si je oduzeo život.

Nekoliko sati prije pucnjave u Teksasu američki predsjednik Joe Biden i državni odvjetnik Merrick Garland predstavili su ograničene mjere za rješavanje problema oružanog nasilja koje je u porastu posljednjih godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije