Horor u Atlanti: Novi detalji masakra u salonima za masažu

1
Radiosarajevo.ba
Horor u Atlanti: Novi detalji masakra u salonima za masažu
Foto: Prtscr/Direktno.hr / Masakr u Atlanti

Najmanje je osmero ljudi ubijeno u tri pucnjave u utorak u salonima za masažu u Atlanti i u obližnjem gradu.

Prva pucnjava u kojoj su četiri osobe ubijene i dvije ranjene, dogodila se u utorak poslijepodne u salonu za masažu pedesetak kilometara od Atlante, najvećeg grada u saveznoj državi Georgiji, na jugoistoku Sjedinjenih Država, rekao je glasnogovornik policije okruga Cherokee, prenosi mreža CNN.

Nedugo zatim, u još dvije pucnjave ubijene su četiri osobe u dva salona za masažu u Atlanti, priopćila je policija u tome gradu, prenosi ista mreža.

Četiri žrtve druge dvije pucnjave jesu žene, azijskog podrijekla.

Policija Cherokeeja je preko Facebooka pozvala svjedoke da se jave i objavila snimku osumnjičenika u crnom automobilu.

Osumnjičenik, 21-godišnji Robert Aaron Long, uhapšen je u utorak navečer oko 240 km južno od Atlante, piše dnevnik Atlanta Journal - Constitution.

Nakon pregleda videosnimki istražitelji misle da postoji velika vjerovatnost da je naš osumnjičenik napadač iz okruga Cherokeeja koji je u pritvoru", rekao je taj policijski službenik, misleći pritom na Roberta Aarona Longa.

Kako pišu strani mediji, Long je javno objavljivao ljubav prema Bogu i oružju.

"Pizza, oružje, bubnjevi, muzika, porodica i Bog. To uglavnom sumira moj život. Prilično dobar život", napisao je svojevremeno Long na svom Instagram profilu.

"Djelovao je stvarno nevino, pomalo štreberski. Nije se činio nasilan koliko se ja sjećam. Bio je lovac i zanimala ga je religija", izjavio je Longov kolega iz srednje škole, piše Jutarnji.hr

Slika osumnjičenog - undefined

Foto: Prtscr/Direktno.hr: Slika osumnjičenog

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije