Prvo javno oglašavanje kralja Charlesa nakon dijagnoze raka

0
Radiosarajevo.ba
Prvo javno oglašavanje kralja Charlesa nakon dijagnoze raka
Foto: Društvene mreže / Kralj Charles III

Povodom 50. godišnjice nezavisnosti Grenade, kralj Charles je uputio čestitke i najtoplije želje, ali je istovremeno iznenadio javnost objavom povlačenja sa službenih dužnosti.

U dobi od 75 godina, kralj je nedavno započeo liječenje, a ljekari su ga savjetovali da otkaže dužnosti na prvoj liniji, što uključuje i njegove javne nastupe.

Ova šokantna objava slijedi osam dana nakon što je pušten iz bolnice nakon "korektivne procedure" za povećanu prostatu. Unatoč nejasnom vremenu kada će moći nastaviti s punim radnim vremenom, Charles se izvinio što nije mogao osobno biti prisutan u Grenadi povodom važne prekretnice, ističući posebne uspomene na posjetu otoku prije pet godina.

Sarajevom se večeras provozala kolona od 30 vozila u defileu. Ovo je razlog

Sarajevom se večeras provozala kolona od 30 vozila u defileu. Ovo je razlog

"Moja supruga i ja imamo tako posebne uspomene na našu posjetu vašem prekrasnom 'ostrvu začina' prije pet godina i na toplu i dirljivu dobrodošlicu koju ste nam pružili. Kad god sam sreo Grenađane bilo gdje u svijetu, bio sam zapanjen vašom otpornošću, snagom vaše zajednice i vašom zajedničkom odlučnošću da napravite pozitivnu promjenu. Mogu samo da kažem koliko mi je žao što ne mogu lično da budem sa vama da obilježim ovu značajnu prekretnicu i da uživam u malom Oil Down sa svima vama.", napisao je kralj Charles.

Kralj Charles će nastaviti sa svojim sedmičnim audijencijama kod premijera, ali će možda morati da budu smanjene na savjet ljekara, piše The Sun

Prva fotografija kralja Charlesa nakon objave da boluje od raka

Prva fotografija kralja Charlesa nakon objave da boluje od raka

U međuvremenu, drugi članovi kraljevske porodice, uključujući kraljicu, nastaviće sa punim programom javnih dužnosti.

Oni će također vjerovatno preuzeti dodatne dužnosti u ime kralja dok on nije u akciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije