'Zlokoban znak': Društvenim se mrežama širi snimka jezivog trenutka s Charlesove krunidbe

1
Radiosarajevo.ba
'Zlokoban znak': Društvenim se mrežama širi snimka jezivog trenutka s Charlesove krunidbe
Foto: EPA-EFE/Printscreen / Riješen misterij jezive siluete (desno)

Buckinghamska palača je u ponedjeljak objavila da je kralju Charlesu (75) dijagnosticiran oblik raka.

Nakon dijagnoze se društvenim mrežama ponovno počela širiti bizarna snimka s kraljeve krunidbe u maju 2023. godine.

U jednom trenutku krunidbe su gledatelji uočili neobičnu figuru na ulazu u Westminstersku opatiju.

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Riječ je o čovjeku koji je bio odjeven u tamnu odjeću, a brojne je izgledom podsjetio na mitskog kosca, odnosno simbol smrti. Tada su pisali da se ne radi o dobrom znaku.

Nešto kasnije je otkriveno da je zapravo bila riječ o pomoćniku koji sudjeluje u vjerskim ceremonijama. Međutim, video se ponovno počeo širiti na društvenim mrežama, a mnogi komentiraju kako se radilo o zlokobnom znaku.

Uz video koji je objavljen na X-u je pisalo: 'Sjećate li se kosca u prolazu prošle godine kada je kralj Charles bio okrunjen?'. Drugi korisnik je upitao je li se to zaista tada dogodilo, a brojni su pisali da kralj još uvijek nije napunio ni prvu godinu svoje vladavine.

Sad se ponovno širi i tvit izvjesnog Logana Smitha koji je na Twitteru tačno predvidjeo kad će umrijeti kraljica Elizabeta (8. septembar 2022). Smith je u istom, misterioznom tvitu napisao da će kralj Charles umrijeti 28. marta 2026. Nakon toga je 'nestao' s Twittera.

Podsjetimo, kralj je u bolnicu otišao zbog povećane prostate, a tokom pretraga su mu otkrili karcinom. Zbog njegove dijagnoze se u London vratio i princ Harry, koji je iz Los Angelesa krenuo čim je čuo vijesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije