Prvi put u historiji: U Bidenovom komunikacijskom timu bit će samo žene

2
Radiosarajevo.ba
Prvi put u historiji: U Bidenovom komunikacijskom timu bit će samo žene
Foto: EPA-EFE / Kamala H., arhiva

Novoizabrani predsjednik SAD Joe Biden povjerio je jučer vođenje ženskog komunikacijskog tima ključnom osoblju kampanje i imenovao bivšu glasnogovornicu Baracka Obame Jen Psaki za predstavnicu medija u Bijeloj kući, a glasnogovornicu kampanje Kate Bedingfield za direktoricu komunikacija.

Jen Psaki (41) zauzimala je nekoliko funkcija, uključujući direktoricu komunikacija Bijele kuće za vrijeme administracije Barack Obame i Joea Bidena, piše index.hr.

Symone Sanders, viša savjetnica u kampanji Biden-Harris, bit će glasnogovornica izabrane potpredsjednice Kamale Harris, a bivša glasnogovornica medija tokom Bidenovog potpredsjedničkog mandata Elizabeth Alexander bit će direktorica komunikacija prve dame Jill Biden.

"Ponosan sam što danas mogu objaviti da se prvi stariji komunikacijski tim Bijele kuće sastoji samo od žena. Ovi kvalifikovani i iskusni komunikatori donose različite perspektive u svom radu i zajednički se zalažu za bolju izgradnju ove zemlje," rekao je Biden.

Ovo je prvi put u historiji da su vodeće komunikacijske uloge bile povjerene isključivo ženama.

Starije savjetnice za kampanje Karina Jean Pierre i Ashley Etienne također će dobiti visoke pozicije u komunikacijskom timu.

Psaki je na Twitteru napisla da je komunikacijski tim "najraznovrsniji tim u historiji, pa tako i šest majki male djece".

U komunikacijskom timu Donalda Trumpa bilo je i nekoliko žena, uključujući glasnogovornicu medija Kayleigh McEnany i direktoricu komunikacija Bijele kuće Alyssa Farah.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije